Werkschoenen bestellen? Ga naar  DB FootWear

Bel ons: 0186 - 769 061 | Naar uw persoonlijke webshop? Ga naar  inlog KMS

Disclaimer: geen algemene webshop… wel een complete showroom en persoonlijke webshop!

Persoonlijke Beschermings

Middelen (PBM’s)

Veilig werken

Risico =
Kans x Effect

Je werkt in situaties waar het gevaar in vrijwel ieder hoekje schuilt. De kans op een arbeidsongeval is hierdoor erg groot. Persoonlijke Beschermings Middelen zorgen ervoor dat je veiliger kunt werken.  Deze PBM’s zorgen voor bescherming van vitale lichaamsdelen.  Je hoofd, je ogen, je oren, je mond en je handen en je voeten. Dit om (blijvend) letsel te voorkomen.

Er zijn 3 categorieën

Persoonlijke Beschermings Middelen

Categorie 1

Laag
risico

Dit zijn middelen die je zonder deskundigheid en hulpmiddelen kunt gebruiken. Als de PBM niet werkt of niet op de juiste manier wordt gebruikt dan kan een minimaal oppervlakkig letsel optreden.  Voorbeelden van PBM’s uit deze categorie zijn een zonnebril, regenkleding en handschoenen voor ‘in en om het huis’.

Categorie 2

Middelhoog
risico

Dit zijn middelen waarbij de fabrikant ervoor moet zorgen dat de middelen voldoen aan de bepalingen die vastgelegd zijn in de EG-richtlijn 89/686/EEG. Dit betekent dat de fabrikant zorgt voor het technisch dossier – dat ook verplicht is in categorie 1 – en voor een typekeur van elk product. Doorgaans vallen de meeste persoonlijke beschermingsmiddelen onder deze categorie. Voorbeelden voor PBM’s uit categorie 2 zijn een (snijbestendige) veiligheidshandschoenen, veiligheidsbril en veiligheidshelm.

Categorie 3

Hoog risico

Aan persoonlijke beschermingsmiddelen uit categorie 3 worden extra eisen gesteld, naast de eisen die in categorie 2 al worden gesteld. Deze PBM’s moeten geproduceerd zijn onder een door de EG erkend kwaliteitsborgingssysteem. Deze moeten beschermen tegen gevaren die de gezondheid ernstige- en onherstelbare schade toe kunnen brengen of dodelijk kunnen zijn. Voorbeelden hiervan zijn ademhalingsapparatuur, bescherming tegen straling of chemicaliën, uitrustingen die beschermen tegen hitte of kou, valbescherming of bescherming tegen gevaarlijke spanning.

Specialist in Veiligheid

Als uw specialist in veiligheid informeren wij u graag over de verschillen in PBM categorieën en het onderhoud van deze beschermingsmiddelen. Niet geheel onbelangrijk zijn de directe en indirecte besparingen die het je oplevert als de PBM’s optimaal worden ingezet en onderhouden. Natuurlijk kan DB Workwear hierin met het juiste advies een belangrijke rol spelen. Met de juiste PBM’s verkleint u het effect van (ernstig) letsel.

Wij vinden persoonlijke aandacht, betrouwbaarheid en een efficiënte werkwijze heel belangrijk.

Adres

Voltastraat 11,
3281 NG Numansdorp
0186 769 061
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onze merken


© DB WorkWear - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring