Werkschoenen bestellen? Ga naar  DB FootWear

Bel ons: 0186 - 769 061 | Naar uw persoonlijke webshop? Ga naar  inlog KMS

Disclaimer: geen algemene webshop… wel een complete showroom en persoonlijke webshop!

DB WorkWear

Gelaats­bescherming

Werkt perfect!

Oogbescherming

De ogen behoren niet alleen tot de meeste waardevolle zintuigen, maar ook tot één van meest kwetsbare. Helaas vinden er nog regelmatig ongevallen plaats. Soms met blijvend oogletsel als gevolg. Wanneer er in uw werksituatie sprake is van gevaar voor de ogen kan de kans op letsel verkleint worden door goede oogbescherming. Door de juiste producten te selecteren kan veiligheid en comfort uitstekend gecombineerd worden.

 

Gevaren

  • Mechanisch: kleine en grote stofdeeltjes en schokken
  • Thermisch: hete vloeistoffen, smelt metaal en vlammen
  • Chemisch/biologisch: spatten van zuren, oplosmiddelen, loog en geïnfecteerd bloed
  • Straling: ultraviolet, infrarood, zichtbaar licht en laser
  • Elektrisch: rechtstreeks contact, lichtbogen bij elektrische kortsluiting

 

Er kan ook eerst gekeken worden naar maatregelen die het dragen van een oogbescherming overbodig maakt. Wanneer dit niet mogelijk is kan ook gekeken worden om de blootstellingstijd te verkorten. In andere gevallen moeten er veiligheidsbrillen of gelaatsbescherming beschikbaar gesteld worden.

Veiligheidsbrillen

Veiligheidsbrillen

Veiligheidsbrillen beschermen alleen de ogen en zijn geschikt tegen gevaren als (grof) stof, slijpspatten (spaanders) en vloeistof spatten die niet gevaarlijk zijn voor de huid. Een veiligheidsbril lijkt qua montuur op een gewone bril, maar de lenzen van een veiligheidsbril moeten van gehard glas of speciaal kunststof (polycarbonaat of acetaat) zijn en het montuur van metaal of kunststof. Een veiligheidsbril moet voldoen aan de Europese norm EN 166.

Overzetbrillen

Overzetbrillen

Overzetbrillen zijn bedoeld om een correctiebril te dragen met zo min mogelijk concessies op het gebied van comfort. Overzetbrillen bieden een goede dekking, een maximaal gezichtsveld en optimale bescherming. Ze worden meestal maar tijdelijk gedragen door mensen die het werk bezoeken. Er zijn relatief goedkope overzetbrillen verkrijgbaar, deze zijn alleen niet krasbestendig en kunnen minder comfortabel zijn.

 

Ruimzichtbrillen

Ruimzichtbrillen beschermen de ogen tegen spatten, gassen of stoffen. Dit type oogbescherming kan herkent worden aan de elastische band achter het hoofd langs in combinatie met de schuimrubberen afdichtingen aan de achterkant van het monteur. Ze zijn verkrijgbaar met en zonder ventilatie en kunnen bestaan uit verschillende soorten materialen. Het is mogelijk om een ruimzichtbril te dragen over een correctiebril.

 

Gelaatsbescherming

Een werksituatie kan ook gevaar bieden voor ogen en de rest van het gezicht. Een veiligheidsbril biedt dan niet altijd voldoende bescherming. Daarom kan een gelaatsscherm een veilige oplossing bieden voor situaties waar het gezicht gevaar loopt op rondvliegende stukjes metaal, steen, hout of vloeistof spatten. Ook de gelaatsbescherming is beschikbaar in verschillende soorten materialen en zijn er producten met specifieke eigenschappen. Gelaatsschermen worden ook vaak gecombineerd met een veiligheidshelm en gehoorbescherming. Er zijn combinatiesets waar die drie tot één geheel zijn gebundeld.

 

De verschillende lensmaterialen

De twee meest gebruikte materialen voor een veiligheidsbril zijn mineraal glas of speciaal kunststof.

Minerale glazen zijn zeer geschikt voor erg stoffige omgevingen waarbij krasbestendigheid of aantasting door bepaalde chemische stoffen van belang is. Ze zijn minder gevoelig voor krassen, hebben een goede slagvastheid, maar zijn relatief zwaar en zijn gevoelig voor inbranden van las- en slijpvonken.


Kunststof lenzen zijn in bijna alle werkomgevingen te gebruiken. Ze zijn gemaakt van polycarbonaat (PC) of van cellulose acetaat (AC). PC lenzen zijn bijzonder slagvast en licht van gewicht. PC lenzen zijn standaard altijd voorzien van een krasbestendige laag, maar zijn veel minder goed geschikt bij werken met agressieve chemicaliën.

Gelaatsbescherming

Lenskleuren en coatings

Om de beste bescherming voor de ogen te bieden zijn er meerdere lenskleuren. De lenskleur heeft grotendeels te maken met het soort licht waar je ogen mee in aanraking komen. Zo zijn de aanbevolen lenzen voor een binnenwerker anders dan iemand die ook buiten zijn veiligheidsbril draagt. Verder zijn er nog meer speciale lenskleuren, waaronder ook lenzen geschikt voor laswerkzaamheden (van assistent lasser tot aan snijbranden).

 

De coating van een lens kan praktische voordelen hebben voor de drager. Elke fabrikant gebruikt een eigen codering om deze specificaties aan te geven. Veel voorkomende eigenschappen zijn: antikras, antidamp, ontspiegeling, uv-bestendig,

Wij vinden persoonlijke aandacht, betrouwbaarheid en een efficiënte werkwijze heel belangrijk.

Adres

Voltastraat 11,
3281 NG Numansdorp
0186 769 061
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onze merken


© DB WorkWear - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring