Werkschoenen bestellen? Ga naar  DB FootWear

Bel ons: 0186 - 769 061 | Naar uw persoonlijke webshop? Ga naar  inlog KMS

Disclaimer: geen algemene webshop… wel een complete showroom en persoonlijke webshop!

DB WorkWear

Hoofd­bescherming

Werkt perfect!

Natuurlijk is DB WorkWear ook een uitstekende partner voor alle bescherming die nodig is voor het hoofd. Hoofdbescherming wordt gebruikt om blessures aan het hoofd voor te zijn. De meeste blessures aan het hoofd komen door het stoten of door een vallend object. Gelukkig is het in veel situaties preventief. Echter kan het in bepaalde situaties van cruciaal belang zijn dat de veiligheidsmaatregelen rondom hoofdbescherming worden nageleefd. Aangezien er veel verschillende helmen verkrijgbaar zijn voor specifieke werksituaties geven wij graag advies op maat.

Regels rondom hoofdbescherming

Wanneer hoofdbescherming verplicht is wordt dit standaard aangegeven met een rond blauw bord met hierop een witte veiligheidshelm. Dit betekent dat mensen in deze ruimte hoofdbescherming dragen die voldoet aan de Europese normering EN 397.


De normering houdt in dat de hoofdbescherming voldoet aan de volgende eigenschappen: schokabsorptie, helmschaal penetratie, niet ontvlambaarheid en veroudering bestendigheid. Verder wordt er ook gekeken naar andere eigenschappen, zoals: maatvoering, maximaal gewicht, afmetingen en markeringen. Verder kunnen veiligheidshelmen ook aan optionele eisen voldoen, zoals: zeer lage temperatuur, zeer hoge temperatuur, elektrische isolatie, gesmolten metaalspatten, zijdelingse vorming, toepassing tot 1.000 Volt ac en Duits keurmerk voor de bosbouw.

Gelukkig is in Nederland voor veel mensen die gebruik maken van een veiligheidshelm een standaard model voldoende om aan de eisen te voldoen. Aangezien dit het meeste wordt gebruikt bieden fabrikanten veel verschillende modellen aan waar met name gebruikscomfort, prijs en levensduur belangrijke factoren kunnen spelen voor een goede keus voor u situatie.

Hoofdbescherming

Goed gebruik maken van uw veiligheidshelm

Wanneer u goed gebruikt wilt maken van uw veiligheidshelm is het belangrijk dat de helm een goede pasvorm heeft. Wanneer u soms u veiligheidshelm langere tijd op een dag draagt is het slim om deze eerst even te passen om te voelen of het comfortabel draagt. Hoe beter de helm past, hoe comfortabeler het is om tijdens het werk te gebruiken.

 

Ook is het belangrijk dat de voorschriften over onderhoud, reiniging en vervanging van het persoonlijk beschermingsmiddel goed opgevolgd worden. Dat geldt natuurlijk ook voor losse onderdelen.

Verder zijn er ook regels voor het bewerken van een veiligheidshelm. Zo mag niet elke vorm van een sticker of inkt op de helm geplaatst worden omdat dit het verouderingsproces kan versnellen. Mocht u op zoek zijn naar veiligheidshelmen met bedrijfslogo’s is dit wel mogelijk. DB WorkWear beschikt over leveranciers die speciale helm stickers kunnen produceren waarbij het materiaal van de helm niet wordt aangetast.


Bent u op zoek naar nog meer bescherming?

Hoofdbescherming kan tegen meer beschermen dan alleen de eigenschappen waarop het wordt genormeerd. Afhankelijk van de werksituatie kunnen helmen met één van de volgende voordelen erg veilig en/of comfortabel zijn voor uw situatie:

  • Bescherming tegen hitte
  • Bescherming tegen vuur
  • Bescherming tegen kou
  • Bescherming tegen UV-straling
  • Bescherming tegen ioniserende straling
  • Bescherming tegen gevaarlijke stoffen
  • Bescherming tegen snijden/steken
  • Beschermen tegen vloeistoffen
  • Beschermen tegen ziekteverwekkers
  • Beschermen tegen slechte zichtbaarheid

 

Levensduur van een veiligheidshelm

De levensduur van een veiligheidshelm hangt van veel factoren en is daarom in sommige gevallen lastig te bepalen. De levensduur is onder andere afhankelijk van het materiaal van de helm en de omstandigheden waaronder deze wordt gebruikt. Daarbij speelt een belangrijke rol dat materialen beïnvloed worden door diverse factoren, zoals: klimatologische omstandigheden, de inwerking van UV-straling en de aantasting door chemicaliën en temperatuur.

 

Algemeen genomen gaat een veiligheidshelm het langst mee wanneer deze correct wordt bewaard. Voor een lange levensduur is het beter wanneer de helm zo min mogelijk wordt blootgesteld aan direct zonlicht of hoge temperaturen.

 

In de gebruiksaanwijzing van de fabrikant kunt u altijd meer informatie vinden over de levensduur van een bepaald model helm. Dit is altijd de enige correcte informatie over de aanbevolen levensduur van een veiligheidshelm. Verder wordt aanbevolen om een veiligheidshelm onmiddellijk te vervangen wanneer hij een inslag of ongeval heeft meegemaakt.

 

Natuurlijk staat het team van DB WorkWear altijd klaar om uw vragen (hierover) te beantwoorden.

Hoofdbescherming

Uitbreidingen van de hoofdbescherming

Aan de helm kunnen vele losse onderdelen en toebehoren bevestigd worden. Denk bijvoorbeeld aan: gehoorbescherming, neklappen, kinriemen, ruimzichtbrillen, reflecterende strips, helmmutsen en zweetbanden. Aarzel niet om contact met ons op te nemen wanneer u benieuwd bent naar de mogelijkheden voor uw situatie.

 

Klimhelmen

Bij werken op hoogte, waarbij een eventueel vallen van de helm tot een gevaarlijke situatie op de grond kan leiden, is een klimhelm aanbevolen. Een voordeel hiervan is de helmen vaak een korte klep aan de voorkant hebben en vaker beschikken over een kinriem. De klimhelmen garanderen een bescherming tegen schokken, conform de Europese norm EN 397 en voldoen bovendien aan de EN 12492 norm.

 

Stootpetten

Een stootpet is een licht uitgevoerde pet, voorzien van een eenvoudig binnenwerk. De stootpet biedt het hoofd alleen bescherming tegen het stoten aan statische voorwerpen of constructies. Een stootpet biedt niet voldoende bescherming tegen vallende voorwerpen of tegen andere gevaren. Ze zijn daarom als veiligheidshelm niet geschikt en ook niet als zodanig te gebruiken. Een industriële stootpet dient nooit te worden verward met een industriële veiligheidshelm.

Wij vinden persoonlijke aandacht, betrouwbaarheid en een efficiënte werkwijze heel belangrijk.

Adres

Voltastraat 11,
3281 NG Numansdorp
0186 769 061
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onze merken


© DB WorkWear - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring