Werkschoenen bestellen? Ga naar  DB FootWear

Bel ons: 0186 - 769 061 | Naar uw persoonlijke webshop? Ga naar  inlog KMS

Disclaimer: geen algemene webshop… wel een complete showroom en persoonlijke webshop!

HaVeP

In 1865 richt Hendrik van Puijenbroek de firma H. van Puijenbroek op. Met een startkapitaal van ongeveer 1500 gulden gaat hij aan de slag als linnenkoopman.Het bedrijf breidt in 1911 uit en de weverij verhuist van Goirle naar Tilburg. Het hele personeel verhuist mee. Het bedrijf groeit enorm, tot de eerste wereldoorlog roet in het eten gooit. De aanvoer van grondstoffen stokt en het bedrijf komt de laatste twee jaar van de oorlog bijna stil te liggen.


In 1934 gaat het bedrijf naast het produceren van doek, ook kleding confectioneren. Dit leidt tot een groei van het bedrijf met als hoogtepunt het aantal van 1200 medewerkers in 1939. Een aantal dat tot de dag van vandaag niet meer is overtroffen.

Na een mindere periode door de tweede wereldoorlog, krijgt Van Puijenbroek Textiel in 1945 een grote order van het Canadese leger. De Canadese militairen dragen in de oorlog hemden zonder kragen. Die willen ze er weer op laten zetten, zodat ze netjes naar huis kunnen. In Goirle worden de lange slippen van de hemden afgehaald om er kragen van te maken. Deze order maakte een snelle opstart van het bedrijf mogelijk.

 

De Fair Wear Foundation (FWF) wordt in 2004 opgericht en Van Puijenbroek Textiel is een van de eerste leden van deze organisatie. De nadruk komt hiermee meer te liggen op maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Samen met FWF is Van Puijenbroek Textiel structureel bezig om arbeidsomstandigheden voor productiemedewerkers in de kledingindustrie te verbeteren. In 2014 wordt het atelier in Macedonië voor het eerst onderworpen aan een audit van de FWF. Het atelier wordt beoordeeld als een voorbeeldatelier voor de confectie-industrie. Een mooi compliment naar de medewerkers en het team daar. Een ander initiatief op het gebied van MVO en duurzaamheid is het lanceren van de circulaire HAVEPP® REWORK collectie in 2012.

 

Ook opent HaVeP dan het Texperience Center waar ze laten zien wat ze allemaal kunnen op het gebied van werk- en veiligheidskleding. Tevens wordt in Tunesië een dependance opgericht voor de productontwikkeling: VPTex Creation.


In 2013 volgt nóg een eigen productie-unit, deze keer in Ilinden (Macedonië). In deze nieuwe fabriek in Macedonië rolt op maandag 2 juli de eerste HaVeP® Worker ‘uit de band’.


Op 5 juni 2015, 150 jaar na de oprichting, ontvangt Van Puijenbroek textiel het predikaat Koninklijk. Overhandigd door de commissaris van de Koning in het bijzijn van honderden collega's, oud-medewerkers, vrienden en familie bouwen ze een knalfeest op deze mooie zomerdag. Dat had oprichter Hendrik van Puijenbroek niet kunnen bedenken!


In juli 2016 steekt HAVEP in een geheel nieuwe jas. Met deze nieuwe positionering en huisstijl kan HAVEP de komende jaren verder doorgroeien. De focus ligt op duurzaam ondernemen met een service-focus.

 

Samen met verschillende specialisten stippelt HaVeP hun 'Duurzame roadmap' en ambitie uit: voor 90% circulair ondernemen in 2025. Met de komst van 1200 zonnepanelen, de 2e CO2-neutrale houtkachel en verschillende nieuwe duurzame collecties, ligt HAVEP aardig op schema.

Wij vinden persoonlijke aandacht, betrouwbaarheid en een efficiënte werkwijze heel belangrijk.

Adres

Voltastraat 11,
3281 NG Numansdorp
0186 769 061
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onze merken


© DB WorkWear - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring