Werkschoenen bestellen? Ga naar  DB FootWear

Bel ons: 0186 - 769 061 | Naar uw persoonlijke webshop? Ga naar  inlog KMS

Disclaimer: geen algemene webshop… wel een complete showroom en persoonlijke webshop!

DB WorkWear

Handschoenen

Werkt perfect!

Waarom werkhandschoenen

Het dragen van geschikte werkhandschoenen kan een grote bijdrage leveren aan de veiligheid en het comfort tijdens het werken. De handen komen tijdens werkzaamheden het dichts bij potentieel gevaar. In de cijfers is dit ook terug te zien, ongeveer 45% van alle ongevallen op werk bestaat uit handletsel. Wij vinden het daarom onze plicht om ons deskundig advies zo duidelijk mogelijk aan onze klanten over te brengen.

 

De zoektocht naar de best geschikte handschoen voor jouw werksituatie hangt natuurlijk van veel factoren af. Er zijn zeker duizenden verschillende modellen handschoenen verkrijgbaar, allemaal gemaakt om in een bepaalde situatie de ideale werkhandschoen te kunnen bieden.

 

Welke normeringen zijn relevant voor werkhandschoenen

Handschoenen hebben veel onderlinge verschillen, afgestemd op veiligheid en persoonlijke voorkeuren van de drager. Voor het verhogen van de veiligheid op de werkvloer is het beter om eerst een selectie te maken uit de handschoenen die voldoen aan de verplichte (en gewenste) normeringen. Alle genormeerde werkhandschoenen zijn getest op volgende eigenschappen (EN 388:2016):

 • Schuurweerstand (A)
 • Snijweerstand (B)
 • Scheurweerstand (C)
 • Perforatieweerstand (D)
 • Snijweerstand (E)
 • Schuurweerstand (F)

 

Naast de bovenstaande normering (EN 388) bestaan er nog veel andere normeringen waar een werkhandschoen aan kan voldoen. Je kan de EN 388 zien als de basis, andere normeringen zijn specifiek voor bepaalde activiteiten. Andere normeringen voor werkhandschoenen zijn bijvoorbeeld:

 • Beschermende handschoenen voor lassers (EN 12477:2002+A1:2005)
 • Beschermende handschoenen tegen koude omstandigheden (EN 511:2006)
 • Handschoenen van geïsoleerd materiaal (EN IEC 609003:2003)
 • Handschoenen met elektrostatische eigenschappen (EN 1149)
 • Beschermende handschoenen voor elektrostatische risico’s (EN 16350:2014)
 • Handschoenen en armkappen tegen snij- en steekverwondingen door handmessen (EN 1082-3:2000)

 

Misschien weet je zelf al of jouw werkhandschoenen moeten voldoen aan één van de bovenstaande kenmerken. Zo niet, kan je het team van DB WorkWear altijd om advies vragen.


De juiste keus werkhandschoen

De behoeften van de drager zijn natuurlijk belangrijk bij het selecteren van de beste werkhandschoen. De ene drager heeft natuurlijk andere persoonlijke voorkeuren dan een ander. Denk bijvoorbeeld aan eigenschappen als: materiaal, grip, dikte, pasvorm, kleur, stevigheid, etc. Deze kenmerken zijn niet één op één terug te vinden in een normering. We gaan daarom graag met je in gesprek om te kijken naar de beste werkhandschoen die voldoet aan jouw persoonlijke voorkeuren. Wij helpen jou graag met de keuze uit duizenden beschikbare modellen.

 

De juiste maat werkschandschoenen

Handschoenen hebben een eigen maataanduiding. Wanneer je twijfelt welke maat het beste bij jou past kan je er eenvoudig achter komen. Door de onderstaande stappen te volgen weet je heel snel welke maat handschoenen jouw altijd het beste passen.

Maataanduiding handschoenen

Wij vinden persoonlijke aandacht, betrouwbaarheid en een efficiënte werkwijze heel belangrijk.

Adres

Voltastraat 11,
3281 NG Numansdorp
0186 769 061
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onze merken


© DB WorkWear - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring