Werkschoenen bestellen? Ga naar  DB FootWear

Bel ons: 0186 - 769 061 | Naar uw persoonlijke webshop? Ga naar  inlog KMS

Disclaimer: geen algemene webshop… wel een complete showroom en persoonlijke webshop!

Werkschoenen

Sta stevig in je schoenen
Veiligheidsschoenen

Rotsvast

Veel mensen beschikken niet over goede veiligheidsschoenen. Niet als het gaat om de veiligheid, niet als het gaat om de eigenschappen, niet als het gaat om de juiste pasvorm. Het belang van een goed passende schoen, geschikt voor de uit te voeren werkzaamheden, wordt ook vaak onderschat door zowel werkgevers als werknemers. Dit met vervelende klachten (vermoeide en/of zweetvoeten) of zelfs blessures (hielspoor of peesplaatontsteking) met ziekteverzuim tot gevolg.

Het belang van goede veiligheidsschoenen

Onderstaand een 7-tal redenen waarom een goede veiligheidsschoen heel belangrijk is.

Hoog draagcomfort

De meeste dragers van veiligheidsschoenen, dragen deze meer uren per week dan hun ‘privé’ schoenen. Een hoog draagcomfort is daarom belangrijk. Met de juiste schoenmaat en de juiste leestbreedte voorkom je vermoeide voeten en overmatige transpiratie (zweetvoeten…) aan het einde van de werkdag. Natuurlijk draagt een goede demping van de loopzool ook bij aan een hoog draagcomfort. Maar niet alleen dat: Een goede demping voorkomt ook voetblessures. Het is daarom belangrijk de veiligheidsschoen bij intensief gebruik na ongeveer 12 maanden te vervangen.

Goede werkhouding

Een goede veiligheidsschoen is zo gemaakt dat je de juiste houding aanneemt tijdens het lopen en staan. Dit voorkomt blessures en andere lichamelijke klachten. De inlegzool maakt hierbij vaak het verschil. Een goede inlegzool geeft de juiste ondersteuning aan de voetboog. Dus is platter bij een ‘platvoet’ en juist hoger bij een drager met een ‘holle’ voet. Daarbij zorgt een extra demping onder het hielbeen en onder de bal van de voet voor een hoger draagcomfort en werkt preventief tegen voetblessures.

Bescherming tegen vallende voorwerpen

Veiligheidsschoenen die volgens EN ISO 20347-‘S’ genormeerd zijn, zijn voorzien van een veiligheidsneus die jouw tenen tegen vallende voorwerpen met een max. impact van 200 Joule beschermen. Dit komt overeen met een gewicht van ca. 19,6 kg vallend van 1 meter hoogte. De veiligheidsneuzen kunnen gemaakt zijn van staal, aluminium, composiet of kunststof.

"Omdat iedere voet anders is en iedere bedrijfsactiviteit ander eisen aan de veiligheidsschoen stelt, hebben wij verschillende merken werkschoenen in onze collectie."

Bescherming van de voetzolen

De meeste (niet alle!) veiligheidsschoenen die volgens EN ISO 20347-‘S’ genormeerd zijn, zijn tevens voorzien van een anti-perforatiezool. Deze tussenlaag in de zool beschermt de voeten tegen het binnendringen van scherpe voorwerpen, bv. spijkers. De meeste anti-perforatiezolen zijn gemaakt van staal of kevlar.

Anti-slip

Soms is de ondergrond op de werkplek nat en glad. In die gevallen biedt een schoen met een goede anti-slip de nodige bescherming tegen uitglijden en daaruit voorkomende kwetsuren. Volgens de normering wordt onderscheid gemaakt tussen SRA, SRB en SRC. Laat u hierin goed voorlichten door de specialist.

Schoenen met antislip
Anti statisch ESD

Anti-statisch ESD

Door te bewegen, kunnen mensen zichzelf ‘statisch opladen’. Als  je dan iets (of iemand) aanraakt, word je ontladen en vaak gaat dit samen met een schok en vonkoverslag. In een ATEX-omgeving, maar  zeker ook als je werkt met elektronische componenten, is dit gevaarlijk (ATEX) en kan er schade (elektronische componenten) ontstaan. Veiligheidsschoenen met een ESD-normering hebben een verlaagde elektrische weerstand in de schoenzolen, waardoor de drager zich eerder elektrostatisch ontlaadt. De kans op vonkoverslag of stroomstoten bij aanraking van een aardpunt wordt  hierdoor sterk gereduceerd.

Temperatuur­conditionering

Zowel te koude als ook te warme voeten voelen voor de drager niet comfortabel. Bij de selectie van een veiligheidsschoen is het verstandig ook hier rekening mee te houden.

Te warme voeten verhoogt de kans op overmatige transpiratie (zweetvoeten) en daarmee de kans op blaarvorming. Overigens draagt een goede werksok zeker bij aan blaarpreventie.

Bij een te koude voet kan het gevoel  in de voeten sterk afnemen, waardoor de kans op voetblessures toeneemt.

Werk je in een omgeving met veel water? Kijk dan voor een veiligheidsschoen met een waterdicht membraan, een schoen uit rubber of met een neopreen bovendeel.

Wij vinden persoonlijke aandacht, betrouwbaarheid en een efficiënte werkwijze heel belangrijk.

Adres

Voltastraat 11,
3281 NG Numansdorp
0186 769 061
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onze merken


© DB WorkWear - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring